a

Bereik ook je doel, net als Bart

”Ik merkte dat ik meer gewicht verloor, meer spieren aan het opbouwen was en misschien wel het allerbelangrijkste me veel lekkerder in mijn vel voelde! ”

Niet alleen het trainen zelf maar ook de interactie met andere Changers en de coaches maakt het plaatje wel compleet.

“Ik merkte dat ik meer gewicht verloor,
meer spieren aan het opbouwen
was en misschien wel het allerbelangrijkste
me veel lekkerder in mijn vel voelde!”

Tot het moment dat ik begon bij Optimum Change (december 2019) sportte ik tenniste ongeveer 1 keer per week. Dit was vooral een gezellig dubbeltje waar ik op een bepaald moment toch te weinig voldoening uit haalde. Daarnaast vond ik ook dat ik wat te zwaar werd maar ik had nooit echt de motivatie om naar een sportschool te gaan, laat staan een rondje hardlopen…

Mijn werk speelt zich (zeker voor Covid) naast kantoor ook veel af in restaurants en op bijvoorbeeld golfbanen. Je kan je misschien wel voorstellen dat hier de nodige calorieën werden verorberd. Het was op advies van mijn schoonzus, die zelf veel sport en een fysiopraktijk heeft, die me op het pad van PT en PGT bracht. Mijn doel was om fitter en slanker te worden, ook het gevoel van lekker veel sporten miste ik behoorlijk. Ik heb in mijn jeugd namelijk veel aan hockey en tennis gedaan, vaak 5 keer per week.

Na een gesprek met Wilbert ben ik begonnen met 1 keer per week PT samen met Anique. Vanaf het begin was dit meteen superleuk en het gaf me een voldaan gevoel iedere keer als ik na een training weer thuiskwam. Na ongeveer een half jaar besloot ik naast 1 keer PT ook mee te gaan doen aan PGT. Onder de bevlogen en enthousiaste leiding van Esmee was het al snel een vast ritueel voor me om van 1 naar 2 keer per week te gaan. Ik merkte dat ik meer gewicht verloor, meer spieren aan het opbouwen was en misschien wel het allerbelangrijkste me veel lekkerder in mijn vel voelde!

Sinds een half jaar train ik vast 3 keer per week (2x PGT en 1x PT) bij Esmee en Vass (zie foto). Het bevalt me zo goed dat ik geen training meer oversla en ik het oprecht iedereen kan aanbevelen! De ideale combi van cardio en kracht ervaar ik tijdens deze trainingen.

Niet alleen het trainen zelf maar ook de interactie met andere Changers en de coaches maakt het plaatje wel compleet. Ik kan Optimum Change dan ook bij warm aanbevelen, het is het perfecte alternatief als je geen “sportschool” figuur bent maar in een relaxte, sportieve omgeving aan jezelf wil werken.

Naast dit stukje over mezelf wil ik Wilbert en zijn team een groot compliment maken hoe jullie met de maatregelen rondom Covid zijn omgegaan. Ik heb er bijna geen hinder aan ondervonden en ik denk alle andere Changers met mij, hulde!!