a

Bereik ook je doel, net als Arthur

”Ik ben het meest trots dat ik in 4 maanden bijna 15 kg ben afgevallen, door te sporten en goed op mijn eten te letten.”

Ik zou Optimum Change aanbevelen, omdat het een laagdrempelige manier is van gezond bezig zijn.

“Ik merk dat geestelijk meer aankan,
dus minder stress ervaar.”

Voordat ik lid werd bij Optimum Change deed ik weinig aan sport. Ik had wel een abonnement op de sportschool in de buurt en daar startte ik dan ook weer vanaf oktober 2019, eerst fanatiek 4x per week 1 tot 1,5 uur en 4x werd al snel 3x of 2x of helemaal niet meer toen de sportscholen dicht gingen vanwege Covid-19. In de periode dat ze open gingen, ging ik er wel weer even heen, maar niet met de juiste motivatie. Beroepsmatig zie ik mijzelf (en mijn omgeving en collega’s) als een druk baasje altijd aanwezig en heel erg gedreven, maar heb wel een voornamelijk zittend beroep. Ik maak lange dagen. Een normale werkdag is snel 10 uur of langer, dus weinig tijd voor andere dingen. Ik ben een vroege starter. Ik ben rond 7 uur op kantoor over het algemeen. Ik voelde mij door de druk op het werk (en het werken met collega’s in USA dus een andere tijdzone) vaak toch wel wat gestressed, te weinig geestelijke ontspanning, dus daar moest verandering in komen.

Ik deed wel wat aan beweging maar niet erg veel, 2x per week golfen dan loop je totaal 15 km (1 x 9 en 1 x 18 holes) en zoals eerder aangegeven had ik een abonnement bij een sportschool bij mij in de buurt waar ik een eigen programma doorliep; altijd wel een beetje dezelfde combi van cardio en kracht, maar miste de stimulans van iemand die je motiveert en meeneemt in het stellen van doelen…

Mijn vrouw maakte op een dag de opmerking dat ze veel van mij houdt, maar echt vond dat ik veel te dik was en dat het voor haar niet (meer) aantrekkelijk was… Dat was voor mij de trigger om er iets aan te doen.. Ik ben gaan Googlen en gaan kijken wat er in de buurt zat waar ik met begeleiding aan de slag kon gaan. Ik heb direct na de opmerking van mijn vrouw een mail gestuurd aan Optimum Change en de volgende ochtend had ik al een intake met Wilbert.

Ik heb voor PT gekozen om echt een stok achter de deur te hebben. Ik ben iemand die zijn eigen weg kiest en goed weet wat ik wil, maar weet ook dat ik gevoelig ben voor complimenten en m.n. wanneer iemand zegt “dat je goed bezig bent” Ik vond en vind in Danny dan ook een prima PT Coach.

We hebben iedere woensdag onze PT afspraak staan en kijken, naar gewicht en voeding. Kortom een stok achter de deur voor mij om er ook ECHT aan te werken. Aan het eind doe je het natuurlijk allemaal voor jezelf en niet zozeer voor anderen. Wat ik er fijn aan vind is m.n. het wekelijkse moment van reflectie, terugkijken op de week hoe die in meerdere opzichten is verlopen, qua eten, bewegen en werk.

Ik ben het meest trots dat ik tussen 17 maart en eind juli bijna 15 kg ben afgevallen, door te sporten en goed op mijn eten te letten. Ik merk ook dat het mij geen moeite kost dingen te laten staan die voorheen onbewust mijn mond passeerde 😉 daarnaast merk ik ook dat ik het sporten echt nodig heb en het mis wanneer ik dan een keer niet kan (gelukkig komt dit maar zelden voor). En ik merk dat ik geestelijk meer aankan, dus minder stress ervaar.

Ik ben echt veel bewuster met mijn eten bezig, de maaltijden die wij aten waren wel al gezond, maar er was nog teveel omheen wat niet gezond was, daar blijf ik nu vanaf en gun mij van tijd tot tijd wel wat lekkers, maar dan afgemeten en niet hele bakken met chips of iets dergelijks.

Ik zou Optimum Change aanbevelen, omdat het een laagdrempelige manier is van gezond bezig zijn. Er zit geen dwang achter en er wordt goed gekeken naar wie je bent, wat je aankunt en of je geen blessures hebt waar men rekening mee moet houden tijdens de les.

Ik wil eigenlijk zeggen dat ik van alle coaches die ik nu gehad heb in de PGT lessen wel het e.e.a. heb opgestoken. Het zijn hele verschillende mensen waarbij iedereen zijn eigen variatie heeft in opzet van de lessen en waar verschillende accenten in zitten. Dit houdt het voor mij leuk.