a

Bereik ook je doel, net als Anouk

Erwin Optimum Change

”​Ik zit lekker in mijn vel en bruis van de energie. De Optimum Kickstart is echt een cadeautje geweest voor mezelf.”

Tijdens mijn zwangerschap zijn de kilo’s eraan gevlogen en helaas lukte het me niet om ze na de geboorte van mijn dochter weer allemaal kwijt te raken. De combinatie van het moederschap met een drukke onderneming viel mij zwaar en aan sporten kwam ik niet meer toe. Ik nam geen tijd voor mijzelf en was vaak moe.

Bij het zien van de eerste vakantiefoto van dit jaar realiseerde ik me dat het echt anders moest. Ik zat niet lekker in mijn vel en die knop moest om. Ik wilde aan mezelf gaan werken. Sporten, meer energie en minder kilo’s. Vanaf mijn vakantieadres heb ik me aangemeld voor de Optimum Kickstart.

Voor mijn lidmaatschap bij Optimum Change heb ik verschillende diëten geprobeerd. Dit hield ik steeds maar even vol en had geen blijvend resultaat..

Ook heb ik jaren een fitnessclub gesponsord in de buurt. Ik ben er nog geen 10 keer geweest en vond er niets aan. Ik had altijd wel een ander smoesje om niet te gaan. Ik kwam zelf dus echt niet verder en had behoefte aan een professionele stok achter de deur.

Gedurende het programma heb ik diverse handvatten gekregen om mijn voeding aan te passen. Daarnaast heb ik 3 keer per week een PGT les gevolgd. Het aanpassen van de voeding ging eigenlijk heel gemakkelijk. Er was nog steeds wel eens ruimte voor wat lekkers, maar met mate.

De PGT lessen waren in het begin best pittig maar met goede begeleiding ging het gedurende de weken allemaal steeds wat beter.

Ik vind het erg prettig dat er tijdens de sportlessen veel persoonlijke aandacht is. Doordat er iedere dag veel lessen worden aangeboden zijn deze makkelijk in te plannen in een drukke agenda. Door de voeding in combinatie met krachttraining vlogen de kilo’s eraf. Mijn einddoel is nog niet bereikt, maar het goede begin is gemaakt.

 

“In het dagelijks leven heb ik veel profijt van mijn gewijzigde levensstijl. Ik zit lekker in mijn vel en bruis van de energie. De Optimum Kickstart is echt een cadeautje geweest voor mezelf.”