a

Bereik ook je doel, net als Annelies

”Ik kan me niet meer voorstellen hoe het is om mijn oude levensstijl te hebben, dat zegt wat mij betreft genoeg.”

Ik kan 6PCK echt aanraden voor iedereen die van een uitdaging houdt en in korte tijd op basis van professionele begeleiding optimaal resultaat wilt behalen.

“Toen ik hoorde dat er weer een 6PCK traject
zou starten was ik meteen enthousiast,
ik ga namelijk graag een uitdaging aan!”

Wat leuk om mijn ervaring van de recente 6PCK cursus hier met jullie te mogen delen. Ik moet even heel diep nadenken maar volgens mij ben ik inmiddels alweer 4 jaar lid bij Optimum Change in februari dit jaar. Via vrienden kwam ik samen met mijn man Tim bij Wilbert terecht nadat ik al een poos liep met een schouderblessure die maar niet overging (ik was overigens vrij snel van mijn schouderblessure af nadat ik begon met sporten onder de deskundige begeleiding van Wilbert).

Sporten deed ik al, o.a. small group training toen nog elders, verder ga ik graag mountainbiken, paardrijden, hardlopen en in de winter skiën.

In december 2019 zijn wij trotse ouders geworden van onze mooie dochter Eva, ook tijdens mijn zwangerschap ben ik blijven sporten onder de fijne en professionele begeleiding van de OC coaches. Ik heb tot 32 weken gesport en ben toen gestopt. Zes weken na mijn bevalling ben ik weer begonnen met PT 1x per week. De Covid crisis zorgde er tevens voor dat ik besloot eerder terug te komen van verlof en vanaf 16 maart eiste ook mijn werk als commercieel directeur van een medisch bedrijf alle aandacht op omdat wij o.a. beademingsapparatuur produceren welke van levensbelang bleek in de behandeling van Covid-19 patiënten.

Dit betekende vele uren achter de laptop, oneindige Zoom meetings, hele lange dagen, zelfs in de weekenden doorgaan en vooral…. heel weinig beweging. Ondanks dat ik heel goed uit mijn zwangerschap was gekomen merkte ik dat door het vele zitten en weinig bewegen mijn gewicht toch stiekem toenam, ik erg moe was en zat letterlijk minder lekker in mijn vel.

Toen ik hoorde dat er weer een 6PCK traject zou starten was ik meteen enthousiast, ik ga namelijk graag een uitdaging aan!

De uitleg tijdens de informatieavond gaf heel duidelijk aan wat OC ons kon bieden en wat er van ons als deelnemers verwacht werd. Enthousiast besloot ik me in te schrijven met startdatum 1 september en het doel om 5 kg te verliezen.

Ik vind de opzet van 6PCK erg goed, de combinatie van sporten, voeding, de kennissessies en coaching momenten maar zeker ook het contact met je mede 6PCK’ers zorgen ervoor dat je gemotiveerd blijft. Ook wordt er goed gelet op eventuele blessures en worden er alternatieve oefeningen bedacht om blessures te ontzien.

Wat ik verder heel goed vind is dat er wordt gekeken naar hoe je dag eruitziet: werk, werk + sport, vrije dag, vrije dag + sport. Op basis daarvan wordt je calorie inname berekend waarna je vervolgens de food app dagelijks gaat bijhouden. Ook het feit dat het geen ‘crash dieet’ is wat je gaat volgen maakt het programma vanaf het begin meer acceptabel en beter vol te houden naar mijn mening.

Achteraf gezien ben ik denk ik wat langzaam van start gegaan, ik kwam braaf naar de 6PCK training 2x per week en dacht dat daarnaast nog 1x hardlopen erbij wel voldoende was, ook was ik in het begin nog niet zo streng voor mezelf met eten. Maar dan…. dan komen de coaching momenten bij Esmee, word je geconfronteerd met wat je eet en wordt naast je gewicht je taille-, heup- en nekomtrek gemeten, ai…. mhhhh toch even wat strenger gaan worden en misschien toch ook proberen om naast de trainingen die ik al deed toch een extra PGT mee te pakken in de week. Vanaf de start op 1 september was ik na 3 weken al 1,5 kg kwijt maar daarna ging het helaas wat minder snel en stagneerde het zelfs, al maakte ik me daar niet heel druk om want ik merkte wel degelijk dat mijn lichaam aan het veranderen was.

Door heel bewust met Esmee te kijken naar mijn voedingspatroon kwamen we erachter dat ik wellicht juist te weinig at. Nadat we dit hadden aangepast en ik fanatiek bleef sporten en eigenlijk alleen maar fanatieker werd met soms wel 5 sportmomenten per week, heb ik na 14 weken mijn doel weten te behalen en ben maar liefst 5 kg kwijt waarmee ik terug ben op het gewicht van voor mijn zwangerschap en weer strak in mijn vel zit.

Maar wat ik minstens zo belangrijk vind is dat ik me enorm fit en energiek voel, ondanks een drukke fulltimebaan en de zorg voor onze dochter.

Ik kan 6PCK echt aanraden voor iedereen die van een uitdaging houdt en in korte tijd op basis van professionele begeleiding optimaal resultaat wilt behalen.

Zoals eerder gezegd sportte ik al bij OC voor ik met 6PCK begon, wat zowel mijn man als ik ervaren is dat de coaches van OC allemaal zeer kundig zijn en dat de sfeer altijd top is, wie de training ook verzorgt. Ik denk oprecht dat het een kunst is om dat voor elkaar te krijgen met deze steeds groter wordende club mensen, complimenten!