a

Bereik ook je doel, net als Adinda

”Er is continu een coach aanwezig die kijkt of je de oefeningen goed doet en aan wie je dingen kunt vragen. Daarnaast motiveren zij je steeds een stapje verder te gaan wanneer je zelf al zou stoppen.”

Het trainen in kleine groepjes is gezellig en je krijgt de persoonlijke begeleiding die je nodig hebt.

“Naast dat ik nu bewuster train heeft
mijn traject bij Optimum Change
er ook voor gezorgd dat ik nu bewuster
bezig ben met mijn voeding”

Voordat ik bij Optimum Change kwam sporten, sportte ik al 3x keer per week bij de Basic Fit. Ik deed daar mee aan de groepslessen maar wilde een keer iets anders. Ik heb een zittend beroep daardoor ik het belangrijk vind dat ik in mijn vrije tijd regelmatig iets aan sport/beweging doe.

Ik ben destijds bij Optimum Change begonnen met “Get ready for the beach”. Drie weken intensief trainen en letten op mijn voeding gaf resultaat. Ik zat hierna strakker in mijn vel en voelde me daar goed bij. Het trainen bij Optimum Change vond ik leuk waardoor ik na “Get ready for the beach” een keer per week ben blijven deelnemen aan de PGT. Sinds een aantal maanden doe ik mee met de PGT Strength. Een leuke nieuwe variant van de PGT. Ik train namelijk mijn conditie ook al bij de Basic Fit en wilde hiernaast ook mijn kracht ontwikkelen.

Mijn conditie is redelijk maar mijn kracht niet. Zelf, in mijn eentje, zou ik niet snel krachttraining gaan doen in een sportschool. Ik wist namelijk niet hoe ik dit aan moest pakken, welke oefeningen ik dan zou moeten doen en hoe. Daarom ben ik meteen gestart met de PGT Strength. Ik merk dat ik iedere keer nog steeds gecorrigeerd wordt dus dat het belangrijk is dat er iemand is die meekijkt of je het goed doet.

Naast dat ik nu bewuster train heeft mijn traject bij Optimum Change er ook voor gezorgd dat ik nu bewuster bezig ben met mijn voeding. Eerder was ik hier minder bewust mee bezig waardoor ik mijn doel niet haalde, denk ik… Doordat ik mijn voeding heb aangepast kan ik mijn doel goed vast houden.

Het trainen in kleine groepjes is gezellig en je krijgt de persoonlijke begeleiding die je nodig hebt. Er is continu een coach aanwezig die kijkt of je de oefeningen goed doet en aan wie je dingen kunt vragen. Daarnaast motiveren zij je steeds een stapje verder te gaan wanneer je zelf al zou stoppen.

Bij de krachttraining merk ik dat ik zelf soms denk dat ik niet zwaarder kan maar als de coach of één van de andere deelnemers mij dan uitdaagt toch iets zwaarder te proberen merk ik vaak dat ik dat toch wel kan. Ik train hierdoor beter dan wanneer ik alleen zou trainen!