a

Keuze stress?! Te druk?!

Heb jij ook wel eens moeite met het maken van keuzes? Of heb je zoveel klusjes liggen dat je door de bomen het bos niet meer ziet? Of vind het lastig om prioriteiten te stellen? Dan is er een hele handige tool die je kan inzetten: de prioriteitenmatrix!

Prioriteitenmatix

Afbeelding: https://timension.nl/cursus-timemanagement/prioriteitenmatrix/ 

De prioriteitenmatrix is een overzicht dat ervoor zorgt dat je inzicht krijgt in je taken en ook prioriteiten kan stellen aan de betreffende taken.

De matrix bestaat uit 4 kwadranten. Kwadrant 1 is belangrijk en dringend. In dit kwadrant staan taken of klusjes die onmiddellijk aandacht vragen. In kwadrant 2 staan activiteiten of taken die belangrijk zijn maar niet dringend.  Het 3de kwadrant bevat taken die onbelangrijk zijn maar wel dringend. En in het laatste kwadrant staan onbelangrijke en niet dringende taken.

Door je lijstje met taken, activiteiten of klusjes in dit kwadrant te gaan plaatsen kun je duidelijkheid voor jezelf  gaan creëren. Wat heeft prioriteit en is echt belangrijk en dringend voor mij en wat niet? Hierdoor zal je rust en overzicht creëren wat je alleen maar ten goede komt.