a

6 tips om “gezonder” te eten

Het is weer 2018! Een nieuw jaar en daarbij horen voor veel mensen nieuwe voornemens. Voornemens die wij vaak horen zijn:

 • Ik ga stoppen met roken
 • Ik ga afvallen
 • Ik ga meer bewegen
 • Ik ga gezonder eten

Om jullie te helpen met het voornemen gezonder eten hebben wij hieronder 6 voornemens die je helpen om gezonder te gaan eten. Neem de uitdaging aan! Succes!

  1: Geniet vaker van groenten en fruit
  Groente en fruit zitten vol goede voedingsstoffen. Voeg daarom aan je lunch of avondmaaltijd een extra groentesoort toe. Of fruit aan je ontbijt, dan begin je de dag goed.

  2: Goed idee: dagje zonder vlees
  Wissel vlees eens af met andere eiwitten, zoals vis, ei, peulvruchten en vleesvervangers, zoals tofu.

  3: Voedingsvezels, super belangrijk
  Vezels zitten in groente, fruit, peulvruchten en volkoren graanproducten, zoals volkorenbrood, zilvervliesrijst en volkoren pasta. Ze zorgen ervoor dat je darmen optimaal werken en dat je minder snel trek krijgt.

  4: Ga voor goede vetten
  Vette vis, zoals haring, zalm en makreel, maar ook avocado en noten zitten boordevol goede vetten die je lichaam goed kan gebruiken.

  5: Lekker variëren
  Eet je vaak hetzelfde? Dan kan je lichaam belangrijke voedingsstoffen missen. Varieer wat vaker. Zo krijg je verschillende vitaminen en mineralen binnen.

  6: Kook wat vaker zelf
  Gebruik hiervoor verse producten en kruiden. Dit geeft extra smaak aan je maaltijd. Het is niet alleen lekker, maar ook verrassend makkelijk.