a

Bereik ook je doel, net als Silvia

”De missie van Optimum Change om mensen optimaal te helpen, een waardevol doel te bereiken met eerder genoemde leefstijl verandering tot gevolg, daarvan zeg ik: MISSIE GESLAAGD!!”

Ik ben 7 kilo lichter, fitter dan ooit, mijn core is beter ontwikkeld en weet ik nu waarom krachttraining belangrijk is voor hardlopers.

Ik zal de wereld eens laten zien wat ik kan 🙂

Je weet toch: die dag dat je denkt zo wil IK het NIET. Dan bedoel ik: ineens dat beetje aankomen, minder fit opstaan, met als genadeslag ‘je broek die niet meer past’. Ik wist, het is begonnen DE OVERGANG…….. help!!!!!! 🙁 

En dan: de juiste mensen (Els en Tim 😉 )om je heen die zeggen dat ik eens met Wilbert de Veer moet gaan praten. Want als iemand een vrouw van 47 jaar in de overgang kan helpen, motiveren en veranderen is hij het..

 Dus zo kwam de dag (die ik me nog heel goed kan herinneren) maandag 15 juni 2020 om 9.30 uur. De dag (waarvan ik toen nog niet wist dat mijn Optimum Change zou gaan beginnen) van de afspraak met Wilbert bij Optimum Change op Westeind 11c in Rosmalen.

Wat ze al hadden voorspeld gebeurde: het enthousiasme, de gedrevenheid, het strakke lijf, de professionaliteit en passie voor het vak en dan toch zo lekker gewoon. Omdat ik er natuurlijk meer klaar voor was dan ooit, maakte dat Wilbert mij in een seconde gevangen had en wist ik: ‘JAAAAAA dit (regelmatig trainen, een verantwoord eetpatroon en juiste motivatie) wil ik ook!’

De maand juni mocht ik kosteloos proefdraaien, alles wat je van een goede sportschool en een PT’er verwacht. Past het bij me? Vind ik het wel leuk? En bovenal: kan ik het combineren met mijn hardlopen. Maar grappig dat ik meteen voelde: ik ben begonnen. Want dat stond direct als een paal boven water. Dus 1 juli was ik officieel gestart als ‘Changer’ in de Personal Group Trainingen bij Optimum Change.

 Ik zal de wereld eens laten zien wat ik kan 🙂

De weken gaan voorbij en ik ontmoet mijn gedreven en behulpzame mede Changers, (een voordeel van groepstraining) en bovenal ontdek ik dat Optimum Change veel meer is dan sporten alleen. En letterlijk meer: BODY & FOOD & MIND….Met coaches die ieder zijn/haar eigen aanpak heeft maar met dezelfde visie, ‘mijn doel bereiken met een leefstijlverandering als gevolg.’

Maandag 24 augustus sluit ik dan ook aan bij de informatieavond over het 6PCK programma. En ook hier weet Wilbert mij te overtuigen van de meerwaarde van dit 2x 13 weken durende programma. Ik dacht alleen maar: ‘ik wil bij de 30% van de mensen horen die DIT KAN volhouden’.

De motivatie om er zeker van te zijn dat ik er alles aan zal gaan doen, om mijn doel te behalen is een zekerheid die Wilbert moet hebben om deel te nemen aan 6PCK. Ben ik mentaal en lichamelijk sterk genoeg om het maximale uit mijzelf te halen? Met deze vraag, en befaamde woorden van Optimum Change, en daarom zeker aanwezig in mijn persoonlijke verhaal ‘Are you ready for your OPTIMUM CHANGE?’ begin ik gedreven, daadkrachtig en met heel veel zin aan het 6PCK programma. Prachtig!

De kennissessies (voeding, training en wilskracht) van Wilbert, de trainingen en coaching gesprekken van de jonge, gedreven en professionele Esmee volgen. Handvatten als simpelweg een energiebalans en beschikbare apps worden aangereikt.

 De eerste 13 weken zijn inderdaad een mentale en lichamelijke uitdaging voor mij, maar ook voor mijn omgeving. Maar ik zet door, overtuig mijn omgeving, maar vooral mijzelf ervan dat ik 100% inzet zal geven en NIET OP zal geven.
De moeilijke momenten kan ik hierdoor bespreekbaar maken en bereid me steeds iets beter voor. Bij een pijntje of mogelijke terugval geef ik NIET op, maar ZET DOOR.

6PCK helpt misschien om een sixpack op je buik te toveren, maar is wat mij betreft: Het ZesPakket van: Voeding – Training – Wilskracht – Coaching – Leefstijlverandering en Professionaliteit.

Als jullie (mede Changers en fans van Optimum Change) dit lezen ben ik een half jaar verder sinds de start, zitten mijn eerste 13 weken 6PCK erop. Ik ben 7 kilo lichter, fitter dan ooit, mijn core is beter ontwikkeld en daarbij weet ik nu waarom krachttraining belangrijk is voor hardlopers. Dan ben ik ook nog eens benoemd als Changer van de Maand december 2020….. Joehoeeeeeeeeeeee!! Op naar de volgende 13 weken met al het moois wat Optimum Change zal brengen.

De missie van Optimum Change om mensen optimaal te helpen, een waardevol doel te bereiken met de eerder genoemde leefstijlverandering als gevolg, daarvan zeg ik: MISSIE GESLAAGD!!