a

ereik ook je doel, net als Geoffrey

”In mijn geval, op m’n 40e al twee kijkoperaties rechterknie en zes kijkoperaties linkerknie achter de rug. Daarna rechterknie zonder pijn, linkerknie binnenzijde geen kraakbeen meer zodat een wandeling niet meer zonder pijn gemaakt kon worden.”

Ik ben weer wonderbaarlijk snel begonnen met sporten, maar een goed getraind lichaam hersteld nu eenmaal sneller!

“Mijn revalidatietraject is nu afgesloten maar
ik blijf met veel plezier tweemaal per week sporten bij
Optimum Change om mijn lichaam in conditie te houden”

Sporten is gezond! Maar als je zo veel hebt gevoetbald op het veld en in de zaal als ik, dan heb je kans dat je knieën versleten zijn op je 40e. In mijn geval, op m’n 40e al twee kijkoperaties rechterknie en zes kijkoperaties linkerknie achter de rug. Daarna rechterknie zonder pijn, linkerknie binnenzijde geen kraakbeen meer zodat een wandeling niet meer zonder pijn gemaakt kon worden. Geen voetbal meer, zelfs niet joggen. Daar heb ik nog een jaar of zes mee rondgewandeld tot het niet meer ging.

Op 2 november 2016 onderging ik in Mill een operatie genaamd ‘Open wig valgiserende tibiakop osteotomie’. Op z’n Nederlands: standbeencorrectie. Op z’n Brabants: Scheenbeen doorzagen net onder de knie en omklappen. M’n linker O-been werd hiermee een linker X-been zodat de binnenzijde van m’n knie werd ontlast en de druk kwam te liggen op m’n gezonde buitenzijde knie. De open wig werd afgedekt met een plaat en schroeven zodat zich in een jaar tijd voldoende nieuw bot kon vormen.

Na drie maanden mocht ik eindelijk gaan revalideren alleen moest ik nog op zoek naar goede begeleiding. Mijn vrouw Renate ging al meer dan een jaar tweemaal per week naar groepstraining bij Wilbert en Chris (locatie Basic Fit) en zij was inmiddels uitgegroeid tot de sterkste vrouw van Rosmalen. Logisch om in gesprek te gaan met Wilbert en mijn revalidatie te bespreken. Op maandagochtend 30 januari 2017 om 07.00 uur was ik de allereerste sporter op de huidige locatie en kon ik samen met Lars beginnen aan mijn revalidatie in een gloednieuwe sportruimte. Doel: herstel van operatie en spieropbouw gehele lichaam. De begeleiding van Lars was uitstekend. Hij zorgde ervoor dat ik mijn oefeningen met de juiste techniek uitvoerde maar zorgde er vooral voor dat ik niet te hard van stapel liep. Lars heeft mijn revalidatie begeleid tot de zomervakantie en in die periode ben ik volgens plan hersteld van mijn operatie maar zijn vooral de spieren in mijn bovenlichaam zichtbaar toegenomen.

Pijntjes in mijn schouders die er altijd waren, zijn hierdoor verdwenen en mijn lichaam is beter in balans dan ooit tevoren. Na de zomervakantie ben ik op dinsdagochtend 07.00 uur gaan sporten bij Chris door een schemawijziging bij Optimum Change. Ook de trainingen bij Chris ervaar ik als prettig en mijn algemene spierkracht nam alleen maar toe. Sinds eind november train ik tweemaal per week. Donderdagochtend om 07.00 uur ben ik nu ook te vinden bij Optimum Change.

Een jaar na mijn operatie is in Mill geconstateerd dat de revalidatie goed is verlopen en dat mijn bot geheel is hersteld. Tijd om afscheid te gaan nemen van de plaat en schroeven in mijn been die nu niet meer nodig zijn. Afgelopen 16 januari heeft mijn been afscheid genomen van de plaat en schroeven en is mijn knie nog een keer goed schoongemaakt. Ik ben weer wonderbaarlijk snel begonnen met sporten, maar een goed getraind lichaam hersteld nu eenmaal sneller. Mijn revalidatietraject is nu afgesloten maar ik blijf met veel plezier tweemaal per week sporten bij Optimum Change om mijn lichaam in conditie te houden. Binnenkort spring ik op de wielrenfiets om dat op te pakken en stiekem hoop ik over een paar maanden te kunnen joggen.

Mijn ervaring met Optimum Change:
Professionele begeleiding, goede advisering, gezellig team, laagdrempelig (geen patsers aanwezig die hun nieuwste Nike-outfit komen showen) en fanatieke mede-sporters die
ook serieus met hun lichaam en gezondheid bezig willen zijn.