a

Workout – Wintersport editie

Deze workout is gericht op het versterken van het lichaam voor de wintersport. Met deze workout train je goed je beenspieren en je core stabilty. Dit komt goed van pas tijdens het afdalen van de piste.

Maak 15 herhalingen per oefening en dan ga je door met de volgende. Heb je de 3 oefeningen uitgevoerd pak je even rust. Zo maak je in totaal 4 rondjes! Succes 🙂 !

Bulgarian split squat
Dit is een hurkende beweging. Het verschil met deze oefening en de gewone split squat is dat je achterste been op een verhoging staat dit zorgt ervoor dat je verder door kan zakken waardoor er meer spanning op de benen en billen komt. Plaats bij de oefening je voeten op heupbreedte en laat beide voeten naar voren wijzen. Zak door beide knieen totdat je voorste knie in een hoek van 90 graden komt, hoe lager je zakt hoe meer je je bilspier aanspant. Bij deze oefening train je je bovenbeen spieren met de nadruk op je quadriceps en bilspieren.

Begin eerst op lichaamsgewicht en kies daarna een gewicht waarmee je de oefening goed kan blijven uitvoeren.

Lateral lunge
Dit een stappende beweging. Met deze oefening train je je bovenbeen en bilspieren. Je begint met je voeten op heupbreedte en beide voeten wijzen recht vooruit. Je houdt een gewicht met beide benen tussen je benen in vast. Tijdens het uitstappen blijft dit gewicht tussen je benen in. Plaats na het uitstappen je voet recht vooruit en buig je knie waarmee je uitstapt. Belangrijk dat je je standbeen continu gestrekt houd. Hoe lager je zakt hoe meer spanning er komt op de werkenden spieren.

Renegade row
Dit is een trekkende oefening. Met deze oefening train je je bovenrug en core spieren. Plaats 2 gewichten die je gecontroleerd kan liften onder je schouders en plaats je voeten net voorbij heupbreedte. Let er goed op dat je rug in een mooie rechte positie houd, eigenlijk net zoals een plank. Span goed je core spieren aan want dit zorgt voor stabiliteit. Til een gewicht van de grond van door middel van je schouderbladen naar elkaar toe te draaien houd dit bovenaan even vast en laat dan gecontroleerd zakken. Herhaal dit met de andere arm.