a

Bereid je voor om gewicht te verliezen

Duurzaam gewicht verliezen is al lastig genoeg, dus maak het jezelf niet moeilijker dan het al is. Goed voorbereid te werk gaan kan je helpen. Hierbij een aantal tips hoe je dit toe kan passen.

  Ga ten eerste geen boodschappen doen met honger. Het liefst doe je dit nadat je een maaltijd hebt genuttigd. Hierdoor is het makkelijker om verantwoorde keuzes te maken. Je maakt namelijk minder goede keuzes als je met honger boodschappen gaat doen, omdat je het hongergevoel op dat moment gaat gebruiken als projectie voor een later moment. Mocht je die avond toch nog zin krijgen in bepaalde producten en je hebt het niet in huis, is de drempel groter omdat je er dan alsnog voor de deur uit moet.

  Daarnaast kan het helpen om maaltijden voor een aantal dagen vooruit te plannen. Dit voorkomt keuzestress en helpt je dus met afvallen. Dit betekent overigens niet dat je de komende dagen alleen maar rijst met kip moet eten. Je kunt prima variëren in maaltijden en producten, alleen maak je jezelf het makkelijker als je dit vast vooruit bedenkt en eventueel invoert in de Food app als je daarmee werkt. Hierdoor kun je makkelijker anticiperen als je de hoeveelheid kcal van producten onderschat in plaats van dat je achteraf ervan schrikt.

  Probeer ook om verantwoorde maaltijden en tussendoortjes mee te nemen als je lang weg bent en niet weet of je de mogelijkheid hebt om ergens gezond te eten. Dit voorkomt een bezoek aan de plaatselijke snackbar of het dichtstbijzijnde tankstation met weinig verantwoorde keuzes.

  Sociale druk kan erg lastig zijn in bepaalde situaties, dus mocht je dat ervaren kan het helpen om je familie, vrienden en collega’s te vertellen dat je bezig bent met het veranderen van je leefstijl. Zij kunnen ondersteunen en dit voorkomt lastige momenten, zoals bijvoorbeeld dat stukje taart waar je eigenlijk geen zin in hebt op een verjaardag, maar uit ‘gezelligheid’ toch maar mee eet.

  Hopelijk heb je iets aan deze tips en lukt het hierdoor om wat minder vaak in sommige van deze moeilijke situaties terecht te komen. Probeer het afvallen zo makkelijk mogelijk te maken!

  “If you fail to plan, you are planning to fail!”